De ce sunt recomandate tratamentele cu celule stem


Odata cu continua dezvoltare a resurselor medicale si a modului in care acestea pot fi accesate de publicul larg, ingrijirea noului nascut ramane unul dintre subiectele cele mai des vehiculate, in special in contextul unei scaderi a natalitatii si a cresterii varstei la care femeile aleg sa aiba copiii. Dat fiind faptul ca multe sarcini de pe teritoriul tarii noastre continua sa fie nedispensarizate, riscul la care mama si fatul sunt supusi continua sa fie unul ridicat, indeosebi atunci cand la momentul nasterii nu exista un istoric medical competent care sa serveasca drept indicatie pentru viitoarele manevre ce pot fi necesare. De asemenea, procentajul semnificativ de sarcini in randul minorelor sau ale femeilor trecute de varsta de 35 de ani pot reprezenta o problema din punct de vedere al patologiilor asociate si al riscului crescut la care acestea sunt supuse. Din aceste cauze, informarea pertinenta a publicului in ceea ce priveste optiunile demne de luat in considerare la nastere este deopotriva necesara si eficienta, atunci cand viitori parinti isi asuma acest proces.

Recoltarea de celule stem - viitorul medicinei bazata pe preventie

In ceea ce priveste abilitatea omului de a preveni multitudinea de patologii pe care le poate capata de-a lungul vietii, numarul de variabile ce participa la pastrarea sanatatii poate fi de multe ori coplesitor. Pe langa factorii genetici pe care ii mostenim, alimentatia, mediul si nivelul de stres isi aduc la randul lor aportul la starea noastra generala, diferenta fiind data de faptul ca putem prelua controlul asupra acestor ultimi factori aproape in intregime. Totusi, avand in vedere si boli mult mai periculoase sau mai rapide, incercarile de a ne asigura ca beneficiem de cel mai bun tratament au luat o turnura mult mai prompta, prin intermediul recoltarii de celule stem, procedura ce poate fi realizata atat din cordonul ombilical, cat si din sangele periferic.

De ce este bine sa recoltam la momentul nasterii

Tinand cont de faptul ca este o procedura ce nu prezinta riscuri pentru mama sau fat, avantajul de a recolta celule de tip mezenchimal sta in faptul ca acestea pot fi utilizate chiar si peste zeci de ani, in scopul vindecarii unui numar extins de boli. Conform www.stemsure.ro, desi unele dintre cele mai frecvente patologii in cadrul carora transplantul de tip autolog a devenit o rutina sunt cele din sfera hematologica, necesitatea de extindere si pe alte planuri a dus la dezvoltarea de terapii stem si in sfera cardiovasculara, plastica sau ortopedica. Desi poate fi considerat un tratament aflat in stadiile incipiente de administrare, rezultatele promitatoare ce constau in remisia mai multor tipuri de leucemii au dus la utilizarea cu incredere a acestuia, atata de catre cadrele medicale cat si de parinti. Pentru mai multe detalii legate de procedura, costuri sau viitoare utilizari, nu ezitati sa apelati la Stem Sure si sa va informati din cele mai sigure surse.

Comments

Popular posts from this blog

Nu sunt scumpe aceste anvelope

Cum să scapi de gândacii de bucătărie cu ajutorul dezinsecției? 

Microfoane spion GSM: tehnologie avansată pentru supraveghere discretă