Cum ne pot ajuta celulele stem?


In acest articol vom discuta daca tratamentele cu celule stem sunt un mit sau un adevar. In primul rand, celulele stem sunt celulele esentiale pentru ca stau la baza formarii oricarui tip de celula din organism. Celulele stem sunt unice prin faptul ca pot face mai multe celule stem, astfel celulele stem din piele pot face mai multe celule stem de piele sau se pot face celule diferentiate de piele.
Cu ajutorul oferit de Bogdan Ivanescu intelegem ca atunci cand suntem raniti sau bolnavi, celulele noastre sunt ranite sau ucise. In aceste momente, celulele stem devin active cu rol de fixare a tesuturilor noastre ranite si de a inlocui alte celule. Prin aceasta modalitate, celulele noastre stem ne tin sanatosi si pot preveni imbatranirea prematura.

Ceea ce este extraordinar in legatura cu aceste celule stem este faptul ca acestea vin in multe forme diferite. Celulele stem exista inca din primele etape ale dezvoltaii umane si astfel ele sunt denumite celule stem embrionare. Rolul celulelor stem embrionare este de a construi fiecare organ si tesut in organismul nostru in timpul dezvoltarii umane. Astfel, celulele stem embrionare fata de celulele stem adulte pot fi incurajate sa devina celule care fac aproape orice alte sute de tipuri de celule umane. Celulele stem embrionare sunt prin natura lor programate sa construiasca tesuturi si chiar organe, in timp ce celulele stem adulte nu sunt.

Altfel spus, DoctorMit ne comunica faptul ca celulele stem embrionare au o capacitate mai mare naturala de a repara organele bolnave.

Celulele stem sunt importante prin faptul ca au capacitatea de a inlocui celulele bolnave, astfel ca, celulele stem se pot folosi ca terapie pentru pacientii cu o gama larga de afectiuni medicale.
Altfel spus, putem folosi la un pacient bolnav celule stem sau celule diferentiate realizate din celule stem, astfel ca putem sa ne folosim de abilitatea naturala a celulelor stem de a vindeca o multitudine de probleme si sa avem de-a face cu un pacient sanatos din nou.

Celulele stem au capacitatea de a transforma medicina prin faptul ca pot fi folosite in diverse tratamente pentru cele mai multe tipuri de boli majore cu care se confrunta oamenii, printre care, boli de inima si cancer, boala Parkinson, scleroza multipla, accident vascular cerebral, boli de maduva spinarii si multe altele.

Pentru ca celulele stem sa ne ajute in cazul in care vom avea nevoie la un moment dat in viata, cel mai bun moment pentru recoltarea acestora este la nastere, acestea fiind recoltate atat din vasele de sange ale cordonului ombilical, cat si din cordonul ombilical in sine.

Puteti afla mai multe informatii din urmatorul material DoctorMIT:



Comments

Popular posts from this blog

Nu sunt scumpe aceste anvelope

Cum să scapi de gândacii de bucătărie cu ajutorul dezinsecției? 

Microfoane spion GSM: tehnologie avansată pentru supraveghere discretă