Orice stie ca un vin bun nu il gasesti la tot pasul
Cu siguranta nu toata lumea se pricepe la vinuri, iar alegerea celei mai
bune sticle de vin nu este o sarcina usoara in aceste conditii. Totusi, pentru
a nu-ti asuma niciun risc, mai bine alegi un vin premium tamaioasa romaneasca
de la Budureasca intrucat acesta este foarte versatil si se potriveste intr-o
multime de contexte. De altfel, putine vinuri au aceasta capacitate, asa ca
merita sa afli mai multe si sa vezi care sunt caracteristicile acestei licori.
Se poate spune despre Tamaioasa Romaneasca ca este unul dintre soiurile
cele mai bune din Romania, intrucat acestea duc la obtinerea unor vinuri de o
calitate superioare, usor aromate, dar care sunt si foarte echilibrate.
Totodata, cu cat este toamna mai lunga, cu atat creste si concentratia de
zahar, ceea ce duce la obtinerea unor vinuri mult mai aromate.
Provenienta
In ciuda faptului ca acest soi este prezent in Romania de foarte multi ani
si majoritatea persoanelor considera ca acesta este unul autentic romanesc, in
realitate tamaioasa romaneasca provine din Grecia, iar dupa ce grecii s-au
aflat sub stapanire romana, soiul s-a raspandit si in zona Mediteranei.
Acesta nu este un soi foarte pretentios, astfel ca este cultivat in cele
mai multe zone ale tarii, insa pentru a avea acces la cele mai bune rezultate,
mai bine te orientezi catre crama Budureasca aflata in podgoria Dealu Mare. La
capitolul productie, pentru acest soi se obtin intre 5 si 8 tone pe hectar, adica
idealul pentru a putea produce un vin premium. Sunt foarte rare sunt cazurile
in care se ajunge pana la 14 tone pe hectar. Totodata, in functie de zona de
cultura, dar si de anul respectiv, un singur butuc poate duce la obtinerea unei
cantitati variate, de la 1 pana la aproape 6 kg.
Ai nimerit unde trebuie
Cu siguranta ai nimerit unde trebuie atunci cand te afli in cautarea unui
vin de calitate, pentru ca la Budureasca ai acces la o selectie foarte vasta.
Nu dai niciodata gres cu un vin premium tamaioasa romaneasca, asa ca de ce sa
nu alegi chiar acum varianta care iti place cel mai mult direct de aici?
Pentru contextul potrivit
Bineinteles, sticla de vin se alege in functie de context, iar pentru ca
totul sa fie perfect, aceasta va putea fi acompaniata de mancarea potrivita. De
exemplu, Bristena Tamaioasa Romaneasca demidulce reprezinta alegerea potrivita
pentru branzeturi si desert, dar daca preferi ceva care sa aduca mai multa
libertate, atunci Exuberant Blanc este ceea ca cautai. Aceasta este numai buna
atat cu carnea alba si pestele, cat si cu fructele de mare, cu pastele, cu
branzeturile, dar si cu legumele.
Comments
Post a Comment