Cum functioneaza terapia de grup?



In zilele in care traim, societatea deseori creeaza diverse tiparuri si eticheteaza de multe ori gresit ceea ce fac oamenii. Printre aceste etichete negative puse in mod eronat de catre societate se numara si mersul la psihoterapeut. De multe ori persoanele care cauta un tratament pentru o problema psihica refuza ajutorul unui specialist, iar daca il accepta, nu impartasesc acest fapt.

Tocmai aceasta este una dintre premisele terapiei de grup. Cuvantul cheie pentru un astfel de tratament este sprijinul. In primul rand, sprijinul pentru ca isi accepta problema, ca au apelat la un psihoterapeut si in al doilea rand, sprijinul pentru ca nimeni nu este singur in acest drum de strabatut catre vindecare. Per total, terapia de grup reprezinta o modalitate de relationare cu cei din jur, de socializare. Persoanele prezente vor oferi sfaturi, sprijin si intelegere, iar la schimb vor primi acelasi lucru.

In mod general, oamenii au nevoie de intelegere si se tem de critica. Chiar daca multi sustin ca parerea celor din jur nu reprezinta vreun interes pentru ei, omul este o fiinta sociala, astfel ca traieste, fie ca vrea, fie ca nu vrea, printre mai multe persoane. Pe acest criteriu rational se bazeaza si terapia de grup.

Cum functioneaza terapia de grup?

Terapia de grup este o modalitate de psihoterapie care reuneste aproximativ 10 oameni cu o problema comuna. Atingerea scopului se face in primul rand prin sprijinul reciproc, cu ajutorul unor teme de conversatie sau a unor jocuri.

Ce trateaza terapia de grup?

In urma unui consult facut de catre medicul specialist si impreuna cu pacientul, se alege cea mai buna metoda pentru a trece peste obstacol. Nu toate persoanale si nu toate problemele pot fi vindecate prin terapia de grup. In general, astfel sedintele sunt folosite pentru vindecarea anxietatii, dependentei de droguri, alcool,tutun, atacuri de panica, problemelor in comunicarea cu cei din jur, problemelor adolescentilor etc.

Comments

Popular posts from this blog

Nu sunt scumpe aceste anvelope

Cum să scapi de gândacii de bucătărie cu ajutorul dezinsecției? 

Microfoane spion GSM: tehnologie avansată pentru supraveghere discretă